IMG_20190417_140947_7

Αδιατάρακτη κοπή

Είναι η πλέον σύγχρονη μέθοδος παρέμβασης στον χώρο των κατασκευών. Με την μέθοδο αυτή εξασφαλίζεται η μέγιστη αξιοποίηση των εναπομενόντων τμημάτων, χωρίς την αλλοίωση ή ακύρωση της στατικής τους συμπεριφοράς. Είναι η μέθοδος που προδιαγράφουν όλοι οι μηχανικοί και επιστήμονες του κλάδου των κατασκευών.

Αν θέλει κάποιος να ανοίξει μια νέα πόρτα/παράθυρο σε εξωτερικό ή εσωτερικό τοίχο και επιχειρήσει να το κάνει με κομπρεσέρ ή με βαριοπούλα τότε ο υπόλοιπος τοίχος γύρω από το άνοιγμα θα έχει υποστεί σοβαρότατη στατική διαταραχή και θα έχει πάθει ζημιά. Ζημία η οποία διαπιστώνεται με πιθανή ρηγμάτωση που θα παρουσιαστεί στην επαφή του τοίχου αυτού με τα άλλα δομικά στοιχεία.

Ποιά είναι η λύση; Η μέθοδος της ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΗΣ ΚΟΠΗΣ όπου παρεμβαίνουμε με ειδικό εξοπλισμό κόβουμε το τμήμα που θέλουμε να αφαιρέσουμε και το απομακρύνουμε χωρίς κραδασμούς και διαταραχή των υπόλοιπων στοιχείων.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Η Αδιατάρακτή κοπή μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • για το κόψιμο τμήματα τοίχων για την δημιουργία θυρών, παραθύρων,
  • για το κόψιμο τμήματα πλακών για την δημιουργία οπών εσωτερικών κλιμάκων σύνδεσης δύο ορόφων,
  • για την διάτρηση και την δημιουργία οπών για την όδευση καμινάδων, σωληνώσεων αποχέτευσης ή υδρορροών κλπ.
  • Για το κόψιμο δομικών στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα, πέτρα, τούβλο κ.α.

Η εταιρεία RHINOCEROS – ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΚΟΠΕΣ μπορεί και προσφέρει τεχνική γνωμάτευση και τεχνική συμβουλή για το είδος της παρέμβασης που πρόκειται να γίνει από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την αποφυγή επιζήμιων λαθών στην στατικότατα των δομικών συνόλων.